L’Associació Atenes Juristes pels Drets Civils va presentar ahir al Tribunal Europeu de Drets Humans una demanda de mesures provisionals urgentíssimes per denunciar la violació del dret a la vida que està duent a terme el govern espanyol en no tancar immediatament Madrid i les persones que hi havia quan es va conèixer l’existència d’un brot de COVID-19 en aquesta ciutat.

L’Associació Atenes ha presentat aquesta demanda de mesures provisionals urgentíssimes a partir de les dades i les crides al confinament que diferents experts en la matèria, com el doctor Oriol Mitjà i el doctor Antoni Trilla, han estat fent al govern espanyol, encapçalat per Pedro Sánchez, i veient el resultat de les mesures preses pel govern espanyol en comparació als resultats de les mesures preses per altres zones del món afectades que han actuat amb confinament immediat.

Les mesures insuficients i ineficaces per a la contenció del virus que ha dut a terme el govern espanyol, amb un increment dels contagis i de la mortalitat produïda per aquesta inacció, es contraposa amb l’actuació duta a terme a la conca de l’Òdena, que va ser confinada immediatament des del moment que es va saber que existia un brot de COVID-19 a la zona.

L’estat d’alarma decretat pel govern espanyol el dissabte 14 de març i que va entrar en vigor el mateix dissabte no va preveure mesures per aïllar el principal focus d’infecció d’Espanya, que era i és la ciutat de Madrid. En les restriccions de moviment previstes per a la població ni tan sols s’ha previst el confinament domèstic de la població que no treballa en serveis essencials ni tampoc s’ha prohibit el desplaçament entre diferents territoris, fent impossible controlar l’expansió del virus a altres territoris i poblacions i posant en risc gravíssim les persones. A diferència del que han fet altres països, com Itàlia o la Xina o Catalunya, que han confinat les regions amb brots de COVID-19, el govern espanyol no ha pres aquestes mesures i s’han multiplicat el nombre de persones infectades i de persones mortes.

Les mesures preses pel govern espanyol impliquen una violació del dret a la vida, consagrat en l’article 2 del Conveni Europeu de Drets Humans, conveni del qual Espanya n’és país signatari.

L’Associació Atenes reclama que el Tribunal Europeu de Drets Humans obligui el govern d’Espanya a aplicar el confinament de la ciutat de Madrid, de la comunitat autònoma de Madrid, i que permeti el tancament de territoris,  com Catalunya, tal i com reclama el President de la Generalitat, Quim Torra, per protegir la ciutadania catalana i espanyola.

Podeu consultar les fonts aportades des d’aquest enllaç: http://www.atenesdretscivils.cat/documents-tedh/

Associació Atenes Juristes pel Drets Civils

Barcelona, 18 de març de 2020.

Comments (4)

Jordi Moline

Mar 18, 2020 at 7:03 PM

En las comparecencias del Gobierno, solo aparecen responsables policiales, y la ministra de transportes, actuando el ministro de sanidad, como portavoz y coordinador de las preguntas.
Ningún Virologo o Epidemiología, y solo se habla de medidas policiales y de aprensión de armamento de forma casual.
Se ha convertido en un gobierno en manos de politicos-militares, y con una absoluta ignorancia de los problemas sanitarios, y únicamente preocupados por la economía.
Ni una palabra, sobre la situación sanitaria de Madrid, sin camas, sin UCIS, etc., porque lo han desmantelado y puesto en manos privadas, para cobrar cuitas a lis Ciudadanos, pero sin invertir en los hospitales. Ahora no tienen camas, sanitarios ni la infraestructura sanitaria necesaria para afrontar el problema.
Y en el resto de España, el mismo desmantelamiento de la sanidad, para especular con la sanidad y los medios sanitarios.

Reply

Francisca

Mar 18, 2020 at 7:13 PM

El Gobierno de España, nos está robando la vida. Son unos asesinos

Reply

Monica Pascual

Mar 19, 2020 at 6:59 AM

Volem salvar vides i l’estat Espanyol no es deixa , prohibeix i maltracte a tots els catalans. Els catalans volem drets i llibertat necessitem ser independents . Urgent

Reply

Toni Bonvehí

Mar 19, 2020 at 4:25 PM

Us felicito per la iniciativa. No defalliu en denunciar tot el mal que estan fent a tots als catalans.

Reply

Deixar un comentari