El passat 25 de febrer l’advocat Lluís Mestres, un dels portaveus de l’Associació Atenes, va participar al programa de debat Més 324 que emet TV3 cada vespre de dilluns a dijous. Mestres, com a expert jurista en dret penal i processal, va donar la seva visió sobre el seguiment del judici als líders del procés que va derivar en el referèndum de l’1 d’octubre.

El debat també va comptar amb la participació de l’advocada especialista en Dret Internacional i Dret Digital Renata Avila, del catedràtic de Dret Constitucional Enoch Albertí i dels periodistes Magda Gregori, Margarita Sáenz Díaz i Arnau González Vilalta.

A continuació deixem algunes de les frases més destacades de Mestres a Més 324: 

“En aquest país hi ha una necessitat, especialment del monarca, de parlar contínuament de la paraula democràcia. Crec que s’utilitza per reforçar-se i en realitat el que haurien de fer és preocupar-se pel seu significat”

“No crec que cap dels polítics que hi ha a Madrid tingui capacitat de trobar una solució mentre segueixi pensant que la solució és primer acabar amb la independència i després buscar la solució”

“Una de els coses que potser estem veient en aquest judici és que estem matant mosques a canonades. No hi ha res que es pugui provar i és perquè no hi ha hagut delicte. Per tant, el que està mantenint la Fiscalia és una cosa impossible. Potser pretén arribar a una conclusió i és que ells han de trobar la manera de resoldre el conflicte que han tingut amb Catalunya castigant. Per tant, el càstig ha d’arribar d’alguna manera i ha sigut en forma de sentència”

“Si analitzem l’aixecament violent, que és la rebel·lió, només cal mirar les imatges, que les tenim des de tots els angles: és impossible veure violència. Si mirem l’aixecament no violent, que seria la sedició, hauríem d’analitzar una altra cosa i és que tots els delictes venen a protegir un bé jurídic: un assassinat ve a protegir la vida i, en el cas de la sedició, el que es ve a protegir és l’ordre constitucional. Si l’ordre constitucional s’ha vist alterat per dos vehicles desbastats, segons la Fiscalia, que baixi Déu i ho vegi”

“Impedir l’acció de la Justícia fent un registre en una Conselleria és igual que si analitzem fredament tot el que ha anat fent la plataforma PAH contra els desnonaments, que és impedir l’acció de la justícia per entrar als pisos que havien de desnonar. Per tant, d’acord amb aquesta nova interpretació del delicte que, òbviament no comparteixo en absolut, tota aquesta gent es convertiria en rebel”

 “És molt complicat pensar que es pugui complir l’agenda del Tribunal Suprem. Jo penso que no la podran complir perquè, només que les dotze defenses vulguin fer preguntes, serà molt de temps. Si la Fiscalia segueix fent aquests discursos tant llargs que fins ara ha estat fent, es farà etern”

Per veure el debat complet, es pot seguir aquest enllaç: https://www.ccma.cat/tv3/alacarta/mes-324/mes-324-25022019/video/5825372/

Deixar un comentari