L’Associació Atenes ha presentat una querella per “prevaricació continuada” contra Carlos Lesmes, president del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), i 19 càrrecs més de la cúpula judicial espanyola. La querella criminal contra la judicatura espanyola ha estat presentada per denunciar la falta d’imparcialitat i d’independència respecte als poders executiu i legislatiu. Atenes considera que existeix una trama al CGPJ per beneficiar el PP i col·locar magistrats afins al partit per tal que aquests s’ocupin de les causes que podrien perjudicar el seu partit, com els casos de corrupció.

La querella ha estat redactada per Elpidio José Silva, jutge inhabilitat per la instrucció del cas Blesa, i va dirigida contra Carlos Lesmes, president del CGPJ, María Ángeles Carmona, presidenta de l’Audiència Nacional, José Ramón Navarro Miranda i membres el CGPJ com Nuria Díaz Abad, Juan Manuel Fernández, Rafael Fernández Valverde, Fernando Grande-Marlaska Gómez, Carmen Llombart Pérez, José María Macías Castaño, Juan Martínez Moya, Francisco Gerardo Martínez Tristán, Wenceslao Francisco Olea Godoy, María del Mar Cabrejas Guijarro, Rafael Mozo Muelas, Ricardo Bodas Martín, Eduardo Menéndez Rexach, María Concepción Espejel Jorquera, Ana Isabel Martín Valero, Fernando de Mateo Menéndez i Vicente Guilarte Gutiérrez per un delicte continuat de prevaricació.

En l’escrit s’enumeren un seguit de casos en què diferents magistrats han maniobrat per tenir el control de procediments judicials que afecten el PP, com és el cas de Concepción Espejel, expresidenta de la secció segona de la sala penal de l’Audiència Nacional, o del jutge Enrique López López.

Un altre dels arguments que s’ha utilitzat a la querella per demostrar l’acusació és un estudi del Grup d’Estats contra la Corrupció (GRECO), organisme depenent del Consell d’Europa. L’informe afirma que Espanya no designa els càrrecs del poder judicial correctament. El GRECO ja va alertar de la situació el 2014 i el 2016 i va aplicar una sanció al Govern pel mal sistema de designació.

Amb aquesta querella Atenes vol demostrar que hi ha un pla de la cúpula judicial perfectament dissenyat per cobrir els òrgans jurisdiccionals més sensibles amb jutges seleccionats pel perfil i el posicionament ideològic, per tal d’emmascarar i assumir les causes desitjades. D’aquesta manera s’ha quebrantat, de forma continuada, la garantia constitucional d’imparcialitat de jutges i magistrats.

Comments (1)

Teresa

Jun 10, 2019 at 10:19 PM

Gran feina!

Reply

Deixar un comentari