La Sala Segona del Tribunal Suprem (TS) ha imposat una fiança de 12.000 euros a l’Associació Atenes de Juristes pels Drets Civils com a garantia de la querella presentada per l’Associació el passat 22 d’agost contra els onze membres del Tribunal Constitucional (TC) i contra Mariano Rajoy i ministres del seu Govern. En aquesta querella, s’explica detalladament l’actuació que es considera il·legal duta a terme pels membres del TC i els membres de l’anterior govern de l’Estat espanyol per impedir la investidura de Carles Puigdemont després de les eleccions de 21 de desembre del 2017, el que suposaria la comissió d’un delicte de prevaricació i d’un altre delicte contra l’exercici dels drets civils que reconeix la Constitució espanyola.

El Tribunal Suprem ha designat al magistrat Pablo Llarena com a ponent de la causa. Normalment, les fiances d’aquests procediments ascendeixen a l’import de 3.000€, però en les dues querelles presentades per l’associació Atenes, el Tribunal Suprem demana el triple.

Prèviament a aquesta querella, l’Associació va presentar-ne una altra el passat 27 d’abril contra el president del Tribunal Suprem, Carlos Lesmes, i altres magistrats de l’Audiència Nacional i del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) per considerar que ha existit “prevaricació continuada” i atenent a la independència judicial, d’acord amb els informes fets pel Consell d’Europa (GRECO).

Aquesta primera querella va ser ampliada el mes d’agost per tal de denunciar el nomenament per part del CGPJ de Carmen Lamela com a nova magistrada de la Sala Segona del TS, al considerar que no tenia mèrits ni capacitats acreditades pel càrrec, i per l’assignació “fraudulenta” d’una plaça com a fiscal per a Sofía Marchena, (filla del
magistrat del TS, Manuel Marchena) per part de la Comissió Permanent del CGPJ, amb la “col·laboració necessària” de la directora de l’Escola Judicial, la magistrada Gema Espinosa. Ara, després de l’ampliació d’aquesta primera querella, els magistrats Pablo Llarena i Manuel Marchena han decidit presentar la seva abstenció.

 

Deixar un comentari