L’Associació Atenes de Juristes pels Drets Civils ha decidit ampliar la querella per “prevaricació continuada” que va presentar el passat 27 d’abril contra el president del Tribunal Suprem (TS) i del Consell General del Poder judicial (CGPJ), Carlos Lesmes, i contra vint magistrats de l’Audiència Nacional i del CGPJ.

Ara, aquest col·lectiu d’advocats denuncia el nomenament per part del CGPJ de Carmen Lamela com a nova magistrada de la Sala Segona del TS, al considerar que no té mèrits ni capacitats acreditades pel càrrec. L’associació ressalta que la majoria de magistrats que aspiraven al nou càrrec en la Sala Segona del Tribunal Suprem (TS) tenien més mèrits objectius que la magistrada i recorden que Lamela va haver de ser corregida pel TS en la instrucció de la causa contra els polítics independentistes i en l’emissió de les euroordres de detenció dels investigats, que van ser retirades.

També es denuncia l’assignació “fraudulenta” d’una plaça com a fiscal per a Sofía Marchena, filla del magistrat del TC, Manuel Marchena, per part de la Comissió Permanent del CGPJ amb la “col·laboració necessària” de la directora de l’Escola Judicial, la magistrada Gema Espinosa.  L’associació denuncia que es va tenir un tracte de favor amb l’alumna Sofía Marchena, que s’estava formant com a jutgessa, però que després de patir una malaltia va ser reassignada, en una decisió “sense precedents”, com a fiscal en una plaça creada només per a ella i amb un canvi de nota no justificat.

Així, aquesta ampliació de la querella va contra els 21 membres del CGPJcontra els 8 membres de la Comissió Permanent del CGPJcontra la directora de l’Escola Judicial, Gema Espinosa, i contra l’alumna Sofía Marchena. La querella ha estat signada pel jurista Elpidio José Silva i segueix les recomanacions del Grup d’Estats Europeus contra la Corrupció i el Crim Organitzat (GRECO), que en informes de 2014, 2016 i 2017 va alertar de la possible politització dels més alts càrrecs de la judicatura espanyola

 

Llegeix aquí la querella 

Deixar un comentari