L’escàndol pel tracte de favor a Sofía Marchena, filla del magistrat del Tribunal Suprem Manuel Marchena (que serà un dels encarregats de jutjar els presos polítics independentistes durant les properes setmanes), ha arribat als mitjans de comunicació a través de diversos articles publicats per la periodista Elisa Beni a EL DIARIO.ES.

Així, la periodista va donar a conèixer les irregularitats en l’assignació de la plaça com a fiscal de Sofía Marchena durant els darrers mesos en articles com “La hija de Marchena”, “Marchengate” i “El triunfo de papá Marchena”. Recentment, sota el títol “Los Papeles del Caso Marchena”, s’ha publicat una de les seves columnes més significatives, on analitza l’expedient i tota la documentació completa del cas, a la qual hi ha tingut accés, i desgrana el procés i els motius pels quals l’alumna va rebre un tracte especial. Properament, es preveuen més articles en la mateixa línia, que us convidem a llegir per descobrir les irregularitats de la cúpula judicial espanyola.

De fet, des del mes d’agost l’Associació Atenes ja es va denunciar aquesta assignació “fraudulenta” duta a terme per la Comissió Permanent del CGPJ amb la col·laboració necessària de la directora de l’Escola Judicial, la magistrada Gema Espinosa. En concret, en la querella es denunciava un tracte de favor amb l’alumna Sofía Marchena, que s’estava formant com a jutgessa, però que després de patir una baixa per malaltia va ser reassignada, en una decisió “sense precedents”, com a fiscal en una plaça creada només per a ella i amb un canvi de nota no justificat.

El passat novembre el tinent fiscal del Tribunal Suprem, Luis Navajas Ramos, va sol·licitar que s’arxivés la querella interposada per l’Associació Atenes contra el CGPJ i contra la directora de l’Escola Judicial, Gema Espinosa Comte. Davant d’aquesta circumstància, el col·lectiu de juristes va presentar una denúncia davant la Fiscalia Anticorrupció contra el fiscal Navajas al considerar que estaria cometent un “delicte d’omissió del deure de perseguir delictes” al renunciar a exercir accions penals per esclarir la citada adjudicació “irregular”.

Finalment, el Tribunal Suprem va rebutjar la querella considerant que no tenia base legal i que l’associació podria estar cometent un “abús processal” i per tant, podria estar sancionat amb 6.000€. Davant la resolució, Atenes va presentar un recurs de súplica, en el que s’ofereix arguments jurídics que justifiquen la querella.

Deixar un comentari