L’Associació Atenes Juristes pels Drets Civils agraeix i se sent honrada per la Medalla d’Honor del Parlament de Catalunya.

L’Associació Atenes Juristes pels Drets Civils agraeix i se sent honrada per la Medalla d’Honor del Parlament de Catalunya

L’Associació Atenes Juristes pels Drets Civils ha estat guardonada enguany pel Parlament de Catalunya en reconeixement de la seva lluita a favor i per donar suport als represaliats en la causa general contra l’independentisme i els seus defensors.

En una carta dirigida a l’entitat, la Presidenta del Parlament, Laura Borràs, destaca la importància que la Medalla d’Honor en categoria d’or que atorga el Parlament anualment sigui aquest any en reconeixement “a les víctimes de la repressió i als col·lectius jurídics que les defensen davant la causa general contra l’independentisme empresa arran del referèndum del Primer d’Octubre i de la voluntat popular defensada reiteradament al carrer i a les urnes d’autodeterminar-se i conquerir el futur nacional en llibertat” com és el cas de l’Associació Atenes Juristes pels Drets Civils, han lluitat i segueixen lluitant per combatre la impunitat i la injustícia del sistema judicial espanyol.

La Medalla d’Honor en categoria d’or també ha de contribuir “a visibilitzar que la repressió ha anat molt més enllà que la que es va exercir contra els presos polítics i els exiliats, i que no s’acaba amb el seu indult parcial”. A la seva carta, la Presidenta Borràs també assenyala la importància d’aquest atorgament per tal que la Generalitat retiri les acusacions que va presentar després de les mobilitzacions relacionades amb el Primer d’Octubre. La Medalla d’Honor es dipositarà al Museu d’Història de Catalunya, per tal que quedi com a símbol d’un moment històric del nostre país.

L’Associació Atenes Juristes pels Drets Civils a més de defensar algunes de les víctimes de la violència policíaca del Primer d’Octubre, també ha acompanyat i donat suport durant tot el Judici al Procés, tant als presos com als seus equips jurídics, i ha estat vinculada als exiliats, amb visites, conferències i tot l’acompanyament que ha estat possible.

Podeu conèixer i col·laborar amb la feina que l’Associació Atenes pels Drets Civils ha fet i segueix fent a la web wwww.atenesdretscivils.cat. Perquè la repressió de l’Estat no s’ha acabat amb l’indult parcial dels presos i preses polítiques, sinó que és contínua dia a dia fins assolir l’amnistia i l’autodeterminació.